Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia właściciele restauracji Triumf zaprosili uczniów klasy 2 a na warsztaty lepienia pierogów. Dzieci tworzyły własne potrawy oraz poznawały nowe smaki i zapachy.

Rozwijały umiejętności kulinarne, uczyły się higieny i bezpieczeństwa w kuchni, a przede wszystkim urozmaiconego i zdrowego odżywiania. Podczas zajęć w dniu 16 grudnia 2019 r. samodzielnie wałkowały ciasto, a następnie zajmowały się ich lepieniem pierogów i oczywiście degustacją. Podczas zajęć poznały też różne sposoby tworzenia „falbanek” na pierożkach oraz dowiedziały się, jak je podawać. Na koniec oczywiście spróbowały pierożków własnej produkcji. Dziękujemy Rodzicom i Dziadkom Aliny, za kolejne spotkanie!

Zobacz galerię zdjęć

Partnerzy i linki

ROK NATO logo niebieskie z tłem 

BMMU Logo Poziom internet PL

soit logo

Logo sto dyskryminacji

soc
program dla szkol logo

deklaracja dostepnosci logo

logo emic


logo certyfikatu szkoła

edurewolucja logo

logotyp bip

logo kuratorium

polityka prywatności logo

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej informacji znajdziesz Tutaj.