Dnia 19 marca uczniowie klas 2 a i 2 b spotkali się z dietetyczkami - p. Ewą Janusz i p. Justyną Lewicką, by wziąć udział
w warsztatach żywieniowych.

 

Najpierw uczniowie z pomocą pani dietetyk wykonali doświadczenie ILE CUKRU ZJADAMY DZIENNIE i JAKI MA TO WPŁYW NA PRACĘ NASZEGO MÓZGU. Później uczniowie nauczyli się, jak czytać etykiety, by wybierać zdrowe produkty. Dzieci wraz z dietetyczkami analizowały, jaki wpływ na nasze zdrowie mają nasze wybory dotyczące jedzenia wykorzystując piramidę żywienia. Ponadto poznały ZDROWĄ częstotliwość dziennego spożycia warzyw i owoców. Większość dzieci z pewnością nie zje już barwionych żelków, gdyż do ich produkcji stosuje się barwnik naturalny pochodzący z owadów żyjących na roślinach kaktusowych w ciepłych krajach.

Nasze dzieci zaskoczyły też panie dietetyczki ZDROWĄ zawartością swoich śniadaniówek. 

Zobacz galerię zdjęć

Partnerzy i linki

ROK NATO logo niebieskie z tłem 

BMMU Logo Poziom internet PL

soit logo

Logo sto dyskryminacji

soc
program dla szkol logo

deklaracja dostepnosci logo

logo emic


logo certyfikatu szkoła

edurewolucja logo

logotyp bip

logo kuratorium

polityka prywatności logo

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Więcej informacji znajdziesz Tutaj.